Philip van den Brand, voorzitter van de 55 jaar jubileumcommissie, kijkt uit naar het Hofzittingsweekend. Aansluitend aan de Hofzittingen van vrijdag 18 en zaterdag 19 november is er op zondag 20 november een Jubileum Prinsenreceptie.

“De prinsenreceptie van weleer, zoals dit vroeger werd genoemd, vindt plaats in de Koekbouw. We vieren het 55-jarig bestaan van carnavalsvereniging de Kuussegatters. Voor de receptie van start gaat, beginnen we met een bijzonder moment van waardering voor alle OPA’s. Dit zijn alle oud-prinsen en -adjudanten die in het verleden als heerser van Kuussegat op het podium hebben gestaan. Zij zijn uitgenodigd voor een grote statiefoto. Meer dan 100 OPA’s zijn benaderd. Op drie na, die we er later in Photoshoppen, zijn ze er allemaal. De statiefoto is een hele opgave, maar echt een bijzonder moment”, aldus Philip.

Podium
Hij vervolgt: “Vanaf 13.30 uur starten we het programma van de Jubileum Prinsenreceptie waarvoor we heel Kuussegat uitnodigen om deze middag samen met ons te beleven. Daarnaast zijn bevriende carnavalsvereniging uit de regio aanwezig. Op het podium nemen de 11e, 22e, 33e, 44e en uiteindelijk de 55e prins van Kuussegat die felicitaties in ontvangst. Aangevuld met muziek, gezelligheid en ongetwijfeld veel anekdotes wordt dit een fantastische middag die je niet mag missen. De receptie duurt tot 17.00 uur.”

Carnavalsconcert  
Philip vertelt ook over een ander leuk jubileumevenement: “Voor het carnavalsconcert willen we heel Kuussegat uitnodigen. Samen met Muziekvereniging Frisselstein en de Jubileumcommissie organiseren we dit muzikale feest in De Blauwe Kei. Zondag 5 februari wordt de middag gevuld met carnavalsmuziek. Oude nummers in een nieuw jasje, bekende nummers en deuntjes en ons jubileumlied In Veghel viert men carnaval. Mensen zullen verbaasd zijn wat ze die middag te horen en zien krijgen. De kaartverkoop loopt via De Blauwe Kei. Later meer”, besluit Philip.