Prins Leon d’n Urste

Prins Leon d’n Urste is in het dagelijkse leven beter bekend als Leon van Boxtel en is geboren en getogen in het geweldige Kuussegat. Hij is vijftig lentes jong en gelukkig getrouwd met Martje.

Al negen jaar is hij met veel plezier de directeur van drie basisscholen: De Empel in Empeldonk, De Antoniusschool in Paplippelland en De Nicolaasschool in Zandhazenrijk. Daarvoor was hij directeur van de basisschool De Ark in Kuussegat. “Wellicht dat een aantal mensen mij van deze scholen kennen.”, lacht Prins Leon. En sinds dit jaar mag hij ook directeur van de Taalvijver zijn, een voorziening voor anderstalige kinderen. In z’n vrije tijd gaat hij graag hardlopen om samen de Marathontoppers een hele of een halve marathon in het buitenland te lopen. Daarnaast zit hij namens partij HIER in de gemeenteraad en is hij met veel plezier lid van de Burgersociëteit Veghel.

C.V. De Kuussegatters is voor Prins Leon d’n Urste zeker geen onbekende club. “Tussen 2009 en  2015, dus vanaf Prins Jeroen I t/m Prins Peer IV, ben ik bestuurslid van C.V. De Kuussegatters geweest. Dat was een ontzettend leuke tijd. Ik weet dus hoeveel vrijwilligers elk jaar weer hun best doen om een geweldig Carnavalsfeest voor iedereen in heel Kuussegat te organiseren, dat is ’t Skonste wa-t’r is. ”Op dit moment is Prins Leon binnen de CVK actief voor het Oudercarnaval ‘De Jong van Toen’ die dit jaar hun vijfjarige jubileum gaan vieren. “Het is mooi om te zien dat Carnaval het feest is dat je samen viert.  Dus jong en oud, vrienden en familie. Precies zoals we in Kuussegat al 55 jaar samen Carnaval vieren: Vijf kirre elluf, ut gu vanzelluf!

Adjudant Bas van Boxtel

Bas van Boxtel is 49 jaar jong en al 16 jaar dolgelukkig met Conja. Samen hebben zij drie dochters, Lone (11 jaar), Dané (13 jaar) en Yzze (14 jaar). Zij hadden alle drie geen clue wat er te gebeuren stond. Dat hebben we bijna 2 jaar geheim weten te houden. Het vijfkoppige gezin woont met hun hond Buddy  al 15 jaar in the Hillstreet (Heuvelstraat) in Veghel.

Carnaval is hét feest van het jaar waar Bas en de rest van het gezin jaarlijks naar uitkijkt. Flink uitgedost zorgen ze dat er geen hoogtepunt van het carnaval in Kuussegat zonder hen plaatsvindt. Wat hebben we er een zin in om het dit jaar als 6-tal met iedereen samen nog grootser te vieren.

Bas werkt al 29 jaar bij Hutten, waarvan de laatste jaren als manager van de productiebedrijven. Daar is Bas verantwoordelijk voor alle fantastische culinaire producten die de productie keuken, bakkerij en de Verspillingsfabriek verlaten. Naast werken houdt Bas thuis ook van lekker koken en gezellig borrelen met vrienden.

Adjudant Niels van Doorne

Niels is 46 jaar oud, getrouwd met Meike en samen hebben zij drie fantastische dochters: Milou (17 jaar), Fieke (14 jaar) en Sille (12 jaar). “Carnaval zit in ons bloed. Het loopt als een rode draad door ons gezin. Meike is lid geweest bij de jeugdcommissie. Daar heb ik de carnavalsvereniging leren kennen. In die tijd zat ik zelf nog in het bestuur van volleybalvereniging Skunk uit Veghel. Toen al vroegen ze of ik bij de Raad van Elluf wilde. De dag nadat ik daarmee stopte, belde de carnavalsvereniging alweer op. En zo geschiedde. Het mooiste aan de Raad van Elluf vind ik dat je een verbindende factor kunt zijn. Zoals bij het bejaardencentrum, gehandicaptenzorg en basisscholen. Met het feestje wat we brengen maak je de mensen blij.” We kunnen wel stellen dat Niels is heel betrokken bij het Veghelse verenigingsleven.

Niels werkt bij de Bruin Techniek in Tilburg. De Bruin is een technische groothandel in aandrijftechiek. “Ik werk er inmiddels alweer 3 jaar als supply chain manager. Het is een veelzijdige baan waar ik het goed naar m’n zin heb. Echt een Brabants bedrijf. Zoals jullie weten kunnen ze in Tilburg ook heel goed carnaval(feest) vieren. Ik zit er dus goed op mijn plek!”

Prinsenlied 2022/2023
Melodie Bella Ciao

Vijf kirre elluf, ut gu vanzelluf
in Kuussegat, Kuussegat, Kuussegat, gat gat
Samen gaon we.. het leven vieren
In ons skone kuussegat

Met Prins Leon . . gaon we dansen
Doe maar mee, doe maar mee, doe maar mee mee mee
Omarm elkaar .. bij de schouders
In ons skone Kuussegat

Niels en Bas . .  gaon mee op pad
in Kuussegat, Kuussegat, Kuussegat, gat gat
LeONSoep .. samen eten
’t Skonste wa-t’r is!

Jong of oud . .  Skon of lilluk
Kom d’r bij, kom d’r bij, kom d’r bij bij bij
We gaon door.. in late uurkes
In ons skone kuussegat

Hedde gij ook al zo’ n zin, in da fiske hier
Dan gaon we er flink tegenaon. . en makuh veel plezier

We gaon lachuh. . en weer lallen
zing maar mee, zing maar mee, zing maar mee mee mee
Samen zingen we . .  uit volle borst
Al vijfenvijftig jaar

Vijf kirre elluf, ut gu vanzelluf
in Kuussegat, Kuussegat, Kuussegat, gat gat
Mi alle kuusse en kuussinne
Al vijfenvijftig jaar

Mi alle kuusse en kuussinne
Al vijfenvijftig jaar

Al vijfenvijftig jaar
Al vijfenvijftig jaaaaaaaaaaar