Het jeugdcarnaval in Kuussegat staat weer op het punt van beginnen. Op 19 november wordt dit met een groot feest gevierd. We spreken Jari van Galen over het programma en wat er allemaal te doen is tijdens de Jeugdhofzitting: “We vieren het dit jaar voor het eerst in hetzelfde weekend als de hofzittingen voor volwassenen, waardoor ook de jeugdprins al in november onthuld wordt. De nieuwe heerser van Jong Kuussegat gaat samen met zijn adjudanten en hofnar een mooi seizoen tegemoet.”

Jari van Galen werkt als projectmanager bij WELDER. WELDER ondersteund bedrijven bij het verhogen van de betrokkenheid. Een digitaal platform met onder andere een app voor de interne communicatie. Afgelopen jaar hebben zij zelfs voor de Kuussegat vereniging zo’n app ingericht. Waarmee ze leuke foto’s delen, vragen aan elkaar kunnen stellen en het bestuur praktische informatie kan delen. Jari is 27 jaar en al jarenlang lid van de Scouting Veghel én de Kuussegatters. Bij de Kuussegatters vermaakt Jari zich onder andere met de Jeugd Commissie, PR & Communicatie commissie en hij speelt cornet bij Gazzerop. Drukke tijden dus met de Jeugdhofzitting voor de deur…
“Er staan al een hoop artiesten te popelen. Zo staan dit jaar de HipHop groepen van Phoenix Cultuur, een speciale duo-act tussen Educa en D Dance Moves, maar liefst drie groepen van Souplesse Dance uit Erp en natuurlijk de welbekende JB Dance weer op het podium. Ook als je niet zo bekend bent met carnaval is er dus genoeg te zien tijdens de Jeugdhofzitting”, aldus Jari.

Tijdens de Jeugdhofzitting wordt ook het nieuwe jeugdboerenbruidspaar onthuld, de Jeugdraad van Elluf voert een leuke act op en de dansmariekes laten zien wat ze in hun mars hebben. Dat allemaal onder begeleiding van het eigen Jeugdhofkapel De Kuussebloazers. Er zijn voor 7.50 euro nog kaarten te koop via kuussegatters.nl. De show start om 13.30 uur en is om 16.00 uur afgelopen. De deuren van de Koekbouw gaan om 13.00 uur open.