Lars Gevers is al een aantal jaren lid van de Hofzittingscommissie van cv de Kuussegatters. Sam van der Heijden draait pas 1 jaar mee. De heren vertellen wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de aanloop naar het mooie Hofzittingsweekend.

Als we Lars Gevers spreken is hij druk bezig met het ticketsysteem voor de Hofzittingen. Alles werkt en de kaartverkoop is inmiddels gestart op de website. Lars Gevers (29 jaar) heeft een eigen softwarebedrijf onder de naam LarGe Solutions. Al vanaf zijn 12e is Lars aan het programmeren en de interesse in het vak is sindsdien alleen maar gegroeid. Lars is als echte Veghelaar nauw betrokken bij alle carnavalsactiviteiten, speelt een fanatiek potje tennis en padel en geeft af en toe zeilles. “Ik ben ook nog hoofd toneelmeester bij de Hofzittingen”, voegt Lars er lachend aan toe. “Dat is een drukke en soms stressvolle taak. Maar als de twee avonden geweest zijn en de reacties uit het publiek zijn enthousiast, dan ben ik tevreden”, zegt Lars.

Sam van der Heijden (23 jaar) draait pas 1 jaar mee met de commissie. Hij rijdt in de weekenden graag op zijn motor en speelt trompet. Als we hem vragen waar hij muziek maakt, volgt er een hele riedel aan bands: bigband BBF, REPOP, VIB en dùbent. “Ik ben altijd betrokken geweest bij de Hofzittingen zowel achter de schermen als op het podium met mijn trompet. Pre-corona heb ik ook samen met de DJ en verschillende blazers de openingsact verzorgd. En de bladmuziek geschreven. Nu kijk ik vooral uit naar de eerste Hofzitting die ik mag organiseren als lid van de commissie. Dit jaar willen we echt gaan knallen met lokale acts. Ik kijk het meest uit naar de onthullingsavond op vrijdag. Dan wordt de nieuwe Prins van Kuussegat, die twee jaar het geheim bij zich heeft gedragen, bekend gemaakt. Ik heb er zin in!”, aldus Sam.

De Hofzittingen van CV de Kuussegatters zijn op vrijdag 18 november en zaterdag 19 november in de Koekbouw op de Noordkade in Veghel. Kaartverkoop via: www.kuussegatters.nl.