Gratis pannenkoekenfeest na Jeugd Carnavalsoptocht in Kuussegat

Kuussegat heeft een verrassing in petto voor alle kleine Kuussen en Kuussinnekes! Na de bruisende Jeugd Carnavalsoptocht op zaterdagmiddag 10 februari, staat er een gratis Pannenkoekenfeest op het programma in de feesttent op de Markt.

Route Jeugd Carnavalsoptocht

De Jeugd Carnavalsoptocht begint om 13.30 uur vanaf de Frisselsteinstraat. Prins Nigel d’n Urste zal met zijn gevolg de stoet leiden op de Prinsenwagen, terwijl de kleurrijke optocht door de straten van Kuussegat slingert. De route rijdt door de Deken van Miertstraat, Molenstraat en slaat vervolgens af bij de Meierijstraat. De optocht vervolgt de route via de Hoofdstraat met als eindpunt de Markt van Veghel, waar iedereen wordt binnengehaald door Prins Jaap d’n Urste en gevolg.

Jurering en prijzen

Op de Markt zal de bonte stoet samenkomen voor de prijsuitreiking. Al jarenlang wordt de Jeugd Carnavalsoptocht door een deskundige jury beoordeeld. De prijswinnaars kunnen een speciaal voor de optocht gegoten Kuuske winnen. Ook maken de deelnemers kans op de felbegeerde publieksprijs.

Pannenkoekenfeest

Na de Jeugd Carnavalsoptocht en de prijsuitreiking trakteert c.v. de Kuussegatters en het Foedtiem alle jonge carnavalsvierders op gratis pannenkoeken in de feesttent op de Markt. Want op een lege maag kun je niet carnavallen! Alle kleine Kuuskes en Kuussinnekes zijn van harte welkom op dit smakelijke pannenkoekenfeest.