Erik van de Ven, een betrokken carnavalsman én een van de leden van de Raad van 11 in Oiversland (Eerde). Jarenlang maakt hij verdienstelijke buuts door perfect in de huid te kruipen van een fictief persoon. Dit jaar staat Erik in de ton tijdens beide Hofzittingsavonden in Kuussegat zijn met zijn type ‘De Bruidegom’. 

Erik (45 jaar) is een geboren en getogen Oiver. Hij is ongeveer 32 jaar toneelspeler en woont samen met zijn vriendin, dochter van 1,5 jaar en bonusdochter van 11 jaar. Erik werkt als bedrijfsautotechnicus bij Truckland in Veghel. Maar zijn grootste hobby is toch wel carnaval. Hij is al 9 carnavalsjaren in de Raad van Elluf actief. “Ik wil 11 prinsen meemaken in de Raad, dat is mijn streven”, aldus Erik.

“Vanaf 2009 ben ik tonproater. Ik heb meegedaan aan een workshop van tonproatersakkademie ‘Dunne Klets’. Deze groep is opgericht door mensen uit Veghel. Zij zochten nieuwe talenten. Ik heb op die oproep gereageerd en zo mijn eerste buut gedaan bij Dunne Kletsweekend. Daarna heb ik ieder jaar in de ton gestaan.

Jeroen van de Akker, voorzitter van de Hofzittingscommissie, fan van Dunne Klets en trouwe bezoeker van dit evenement, kwam twee jaar geleden in contact met Erik. “Jij zou niet misstaan in de ton op het podium van de Hofzittingen.”, aldus Jeroen tegen Erik. De act heeft een jaartje in de ijskast gestaan maar dit jaar kreeg Erik weer een telefoontje van Jeroen of hij nog steeds zin en tijd had om in de ton te staan. “Ja, dat vind ik natuurlijk leuk om te doen. In mijn act ga ik als bruidegom het podium op. Ik kom iets vertellen over mijn trouwdag. Van hoe ik ’s-Morgens alleen wakker wordt tot na het avondfeest. Iedereen is wel eens op een bruiloft geweest en kent de situaties waar ik over vertel. Het is een herkenbare buut voor de mensen in de zaal. Nog vier weken en dan mogen we weer in de ton staan. Ik heb er zin in”, aldus Erik. 

De Hofzittingen van CV de Kuussegatters zijn op vrijdag 18 november en zaterdag 19 november in de Koekbouw op de Noordkade in Veghel. Kaartverkoop via: www.kuussegatters.nl.