BOERgondisch feest met Boerenbruidspaar Roel en Mieke Bouwman!

Maak kennis met het Boerenbruidspaar van het komende carnavalsseizoen: Roel en Mieke Bouwman. Dit ‘BOERgondische’ duo, gaan samen met getuigen Edwin Rotmans en Sjanny van Dommelen een mooi carnavalsseizoen tegemoet. Ze kijken ernaar uit om dit samen met Veghel te vieren!

Boerenbruidspaar Roel en Mieke Bouwman

Roel en Mieke Bouwman vormen samen een ‘Boergondisch’ duo. Samen met hun kinderen Lotte (19) en Stijn (16), vrienden en familie genieten ze regelmatig van (uit)eten of een gezellig feestje. Daarnaast dragen ze de Nederlandse boeren een warm hart toe door hun lidmaatschap bij boerschappen.nl. Dit wordt ongetwijfeld een seizoen om nooit te vergeten!

Roel Bouwman, geboren en getogen in Bokkendonk (Sint-Michielsgestel), ademt carnaval vanaf jongs af aan. Het carnavalsfeest zit in zijn DNA. Dat heeft hij te danken aan zijn vader Wim en buurman Toon, de grondleggers van carnavalsvereniging De B-Kus. Roel bracht vele jaren door bij De B-Kus waar hij trompet speelde. In 2001 verhuisde hij naar Kuussegat waar hij samen ging wonen met zijn Mieke. Roel en Mieke zijn inmiddels 18 jaar getrouwd. Wisten jullie dat Bouwman letterlijk ‘boer’ betekent? Kuussegat is inmiddels helemaal Roel’s thuis geworden. Hij werkt bij de Sligro als projectmanager en is lid van de welbekende en gezelligste blaaskapel van Kuussegat, Dé Wel Jaoo (DWJ)! Bij DWJ speelt Roel de trombone, naar eigen zeggen het mooiste instrument ooit. Samen met zijn medemuzikanten zorgen ze voor onvergetelijke momenten op feestjes en evenementen. Als het maar hard en zuiver is! Naast muziek maakt Roel ook graag een tocht op de mountainbike en als er nog tijd over is brouwt hij ook nog eens een lekker biertje.

Mieke Bouwman is geboren in Waeverstad (Gemert) en is via het Knoerissenrijk (Uden) en Empeldonk (Erp) uiteindelijk in ons mooie Kuussegat beland. Ze werkt met veel plezier op de financiële afdeling bij Beter Bed. Ook bij Mieke zit de muzikaliteit diep in de vezels. Ze is al jarenlang lid van Terpsichore, een Erps koor, waar ze zelfs het koor ooit begeleidde op de piano. Inmiddels zingt ze alleen nog, maar ze blijft trouw aan de wekelijkse repetities en zingt regelmatig tijdens de kerkmis. Tijdens onze mooie carnavalsmis op zondag in de Lambertuskerk zingt Mieke altijd het Ellufde Gebod: ‘Gij zult samen carnavalle en genieten mi z’n alle!’. Leuk weetje over Mieke, naast zingen is ze ook actief trombonist bij BZT.

Getuigen Edwin Rotmans en Sjanny van Dommelen


Edwin en Sjanny gingen in 1997 samenwonen op het Ven. In het begin van hun relatie reisden ze veel met de rugzak en maakten ze kennis met verschillende culturen. Later kregen ze hun twee prachtige kinderen, Niek (18) en Noa (14), en genoten ze van vakanties dichter bij huis. In de zomer kamperen ze gezellig op de camping en in de winter genieten ze op de lange latten. Edwin en Sjanny voelen zich vereerd om getuigen te zijn van boeren Roel en Mieke. Zeker omdat ze eerder ook aanwezig waren bij het burgerlijk huwelijk. Ze kijken er naar uit om dit samen met iedereen te vieren!

Edwin Rotmans is geboren in Siekholz – Duitsland en groeide op in een expatgezin waar carnaval geen deel van uitmaakte. Op zevenjarige leeftijd verhuisde hij met zijn ouders naar het Knoerissenrijk (Uden). Hier maakte hij als Knoeris voor het eerst kennis met carnaval. Hij bezocht de Witte Boerderij en de Markthal, waar hij Anita Meier nog zag optreden. Op zijn zestiende verhuisde hij naar het prachtige Kuussegat, waar hij de MTS volgde. Hier werd hij een echt Kuuske. Samen met zijn vrienden uit de Bunders vierde hij carnaval in de Gouden Leeuw/Hutten, De Stoof en bij Dré en Toos op de Markt. Edwin is werkzaam bij Vanderlande als teamleider van een groep technici die wereldwijd actief zijn. In zijn vrije tijd gaat hij graag mountainbiken in de bossen rondom Veghel, waarbij ook Roel regelmatig van de partij is.

Sjanny van Dommelen is geboren in het St. Jozef ziekenhuis in Veghel, maar groeide op in Empeldonk (Erp). Hier leerde ze carnaval vieren in de gymzaal en later in het Berenhol. Sjanny leerde Mieke kennen op de Mariaschool. Het voortgezet onderwijs volgde ze in Kuussegat en later woonde ze ‘op kamers’ in Oeteldonk. In deze periode werd carnavallen verdeeld tussen Kuussegat en Oeteldonk, waarbij ze kennis maakte met de eigen tradities van beide plaatsen. Sjanny werkt in het Bosche ziekenhuis als verpleegkundig specialist op de polikliniek maag-darm-leverziekten. Ze houdt van wandelen, vaak samen met Mieke, en is onlangs begonnen met volleybaltraining bij Skunk.