Iedere bezoeker ontvangt twee gratis ‘bekerbonnen’

🥳 Een feestje in een park betekent ook dat je oog dient te hebben voor de omgeving. Daarom wordt zaterdag tijdens Julianapark LIVE! gestimuleerd om zuinig om te gaan met de beker waarin je drank wordt geschonken.

🍺🥤Bezoekers van Julianapark LIVE! ontvangen bij de entree twee speciale ‘bekerbonnen’. Deze bon dient aan de bar te worden ingeleverd als je een drankje bestelt. Wanneer je beker leeg is, kun je deze weer inleveren bij de bar. In ruil hiervoor krijg je een nieuw drankje. Lever je géén beker of bon in en wil je toch een drankje, dan betaal je een half consumptiemuntje extra.
Let op! Dit halve muntje kun je na afloop niet terugvorderen. Iedereen ontvangt tenslotte bij binnenkomst twee gratis ‘bekerbonnen’. Dat moet voldoende zijn.

🌍🌱 “Op deze manier willen we onze bezoekers bewust maken om zuinig om te gaan met hun plastic beker. Zo belasten we het milieu minder, beperken we het afval en – laten we eerlijk zijn – het scheelt ons na afloop in het opruimen van een hoop rommel”, licht Marco Bons, verantwoordelijk voor de horeca, toe. “Voor sommige mensen is dit misschien even wennen, maar binnen de festivalwereld zijn dergelijke ‘recycle tokens’ heel normaal. Wij hadden nog ongebruikte bonnen liggen, die zetten we nu in als ‘bekerbon’. Ook duurzaam dus”, lacht Marco.

♻️ Tijdens Julianapark LIVE! wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde Rpet-bekers die zijn gemaakt van gerecycled plastic. Na afloop worden deze apart aangeboden voor recycling.