Berry Tomas, oud-voorzitter van de Kuussegatters én de Hofzittingscommissie. Een actief lid van de vereniging die zich druk bezighoudt met het optreden van de OPA’s (Oud Prinsen en Adjudanten). Hij vertelt graag meer over deze leuke act tijdens de Hofzittingen.

Berry Tomas heeft heel wat op zijn cv staan. Tot voor kort was hij betrokken als voorzitter Raad van Bestuur van Skipov, een Veghelse basisscholen organisatie. De herpositionering van Skipov naar Verdi, zoals het nu heet, was het voor Berry een mooi moment om afscheid te nemen van het onderwijs.

Nu houdt hij zich druk bezig met carnaval. Zo was hij oud-voorzitter van de carnavalsvereniging én van de Hofzittingscommissie. “Nu ben ik voornamelijk OPA, als oud adjudant van Prins Leo II in 2008. Dit jaar ben ik betrokken bij de organisatie van de OPA act. Dat is nogal een uitdaging met maar liefst 30 mannen bij elkaar… die schieten alle kanten op en luisteren vinden ze soms ook lastig,” lacht Berry. “Én toch zetten we ieder jaar een fantastische act neer. Alle gekheid op een stokje, het is superleuk om te organiseren en er staan een hoop ‘bekende’ Veghelaren op het podium. Dat is leuk voor het publiek. Vaak rollen de tranen over de wangen van het lachen.”

“Inhoudelijk kan ik niet veel zeggen over de act. Alleen dat het iets te maken heeft met ‘talent dat in Veghel rondloopt’, zegt Berry voorzichtig. Ook de rivaliteit in sommige huiskamers van Kuussegat is duidelijk voelbaar. Want dit jaar staan naast de OPA’s ook de OMA’s op het podium. Beiden groepen zijn al wekelijks aan het repeteren om een vette act neer te zetten.

De Hofzittingen van CV de Kuussegatters zijn op vrijdag 18 november en zaterdag 19 november in de Koekbouw op de Noordkade in Veghel. Kaartverkoop via: www.kuussegatters.nl.